Excursii Delta Dunarii - Mila 23

Pensiunea Gigant Fish este situata in inima Deltei Dunarii, in satul pescaresc Mila 23, pe Dunarea Veche a bratului Sulina, locul unde natura isi arata una dintre cele mai frumoase si rare fete ale sale. Mai precis, suntem amplasati in centrul satului, cu iesire directa pe Dunarea Veche la pontoanele de acostare ambarcatiuni, ceea ce ne permite sa organizam excursii cu barca in Delta si imprejurimi.

Excursii Delta Dunarii cu vaporasul
Peisaj din excursia in Delta Dunarii cu Gigant Fish

Mila 23  este un sat  izolat si de o frumusete  aparte  care este inconjurat de canale, lacuri si stufaris. Bogate in peste, apele din zona vechiului brat reprezinta o atractie deosebita pentru pescari si pasionati. Aici poti admira cele mai frumoase rasarituri si apusuri de soare, stolurile de pelicani, lebede, cormorani, plimbandu-te printre multitudinea de nuferi si stufaris.

Excursii Delta Dunarii la pensiunea Gigant Fish

Excursiile in Delta pe care noi le propunem se desfasoara in doua perioade diferite pe patru zile si trei nopti, astfel:

  • De joi pana duminica;
  • De duminica pana miercuri;

Preturile difera in functie de sezonul pe care il alegeti, iar o prezentare mai detaliata pe zile o puteti regasi in pagina All Inclusive, dupa prezentarea activitatilor pe zile.

Excursie Delta Dunarii de 4 zile:

Prima zi:

Excursia in Delta Dunarii incepe din Tulcea la ora 14:30, unde va vom prelua pentru a ajunge la pensiune. Ca traseul sa fie unul memorabil pana la cazare, vom strabate prin canalele Mila 35 – Sireasa – Sontea – Olguta si Dunarea Veche. Tot in prima zi, pe seara, de pe pontonul din fata pensiunii se va face o plimbare cu barca pe lacul Ligheanca, urmand urmatorul traseu: Dunarea Veche, canalul Olguta, canalul Sontea, lacul Fortuna, garla Sontea, lacul Vacaru, lacul Ligheanca, unde va puteti bucura de un apus de soare ca din poveste, admirand frumusetea satului pescaresc Mila 23.

 

A doua zi:

Ziua a doua de excursie incepe dupa savurarea micului dejun, unde ne vom pregati sa strabatem noi canale din imprejurimile satului, pentru a ajunge la manastirea Stipoc. Traseul propus de catre noi include urmatoarele rute: Dunarea Veche – Eracle – canal Bracliva – lacul Radacinos – lacul Trei Iezere – japsele si canalele adiacente lacurilor – canal Eracle – canal Lopatna – lacul Babina – Canal Stipoc.

 

A treia zi:

Ca excursia din Delta Dunarii sa fie o adevarata aventura, in a treia zi avem pregatit o plimbare spre Padurea Letea, pe un traseu care se desfasoara in aproximativ o ora, unde vom strabate lacul Radacinos, lacul Trei Iezere si lacul Bogdaproste. Aceasta excursie este unica prin simplul fapt ca ajungem in cea mai veche rezervatie naturala din tara noastra, unicul loc in care se pot admira lianele. Dupa ce ajungem in Sulina, pe o ruta de o ora din satul Letea, exista mai multe variante de a petrece timpul: fie vizitati orasul, fie va bucurati de plaja.

 

Ultima zi:

Odata ajunsi in ultima zi a excursiei in Delta, traseul va porni de la ora 10:00 direct din fata pensiunii catre zona de preluare initiala din Tulcea. Pentru a incheia sejurul intr-un mod armonios, ruta aleasa bineinteles ca va fi pe Dunare.

 

Pe scurt, cu barcile pensiunii puteti face excursii in locuri inedite si speciale, putand admira zone de o frumusete rara, pe canale si lacuri, la padurea Letea unde puteti vedea herghelia de cai salbatici, locul unde se varsa Dunarea in Marea Neagra, orasul si plaja Sulina.

Excursie in Delta Dunarii transpusa in imagini

Localnicii, in marea lor majoritate rusi lipoveni, sunt primitori si comunicativi oferind informatii despre locurile de pescuit si zonele de vizitat. Trebuie doar sa aveti curiozitatea de a intreba. O multitudine de locuri de pescuit va stau la dispozitie in zonele din imediata apropiere a satului Mila 23. Noi va putem recomanda cele mai bune locuri in speranta ca veti avea partide si capturi de neuitat.

 

Gastronomia  specifica  zonei propune oaspetilor un meniu variat pe baza de peste, din care va recomandam: ciorba peste, ciorba perisoare peste, saramura, plachie, peste prajit, peste pane etc.

Scopul nostru este sa descoperiti frumusetile Deltei Dunarii, gastronomia traditionala si sa va relaxati intr-un ambient placut, cu dotari si servicii care au fost gandite pentru a satisface nevoile si asteptarile dumneavoastra. Daca alegeti pensiunea Gigant Fish, cu siguranta veti avea o experienta aparte, amintiri unice si excursii in Delta Dunarii inedite.

Mihaela

Totul a fost MI-NU-NAT! Camere spațioase și curate, mâncare delicioasa, gazda foarte ospitaliera. Programul foarte frumos organizat, astfel încât sa fie 3 zile pline, cu cât mai multe locuri vizitate. Barcagiul, domnul Gelu, un om de nota 10. Vom reveni cu drag și recomandam tuturor acesta experienta.